Behandling av rosacea

Rosacea behandling

Kliniskt prövad, säker och effektiv behandling av rosacea

Har du rosacea? 

Rosacea behandling kan anpassas efter individens besvär. Behandling av rosacea föregås av ett hudläkarbesök. Rosacea är en hudåkomma som består av olika komponenter, man kan besvaras av en eller flera av dessa. Vid inflammation och utslag behövs i regel recept belagd medicinering. Kärlkomponenten som leder till rodnad, flushing, brännande och en stickande känsla i huden förbises ofta men på Complete Skin har vi metoder som gör det möjligt att behandla rosacea med även dessa symptom Sammantaget har våra hudläkare kompetens och erfarenhet av att behandla samtliga sidor av rosacea.

Hur går rosacea-behandlingen till? 

Korta, säkra stötar av ljus riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i de besvärade blodkärlen. För att säkerställa bästa möjliga överföring av IPL-ljus läggs ett tunt lager av gel på huden innan rosacea-behandlingen. Behandlingstid av rosacea beror på områdets storlek. I regel tar en behandling 10-30 minuter totalt. Resultatet blir att kärlen gradvis försvinner efter behandlingen.

Vad kan behandlas? 

Med intensivt pulsas ljusbehandling kan behandling av blodkärl, pigment och solskador genomföras. Vid en rosacea behandling på Complete Skin kan både den diffusa rodnaden behandlas samt individuella kärl. Ljuset medför att kärlet koagulerar, drar ihop sig för att sedan tillbakabildas. I genomsnitt krävs 1-3 behandlingar med ett antal veckor mellan varje tillfälle. 

Att tänka på före och efter behandling av rosacea?

Inför en behandling av rosacea är det viktigt att huden inte är solbränd. I regel bör patienten inte ha vistats i kraftig solexponering tätare än två veckor före en samt två veckor efter behandling av rosacea.
Efter genomförd behandling kan området ibland bli rodnad. Det går bra att använda make up samt på kliniken har vi även eftervårdande produkter som kan köpas med vid behov. Vi rekommenderar solskydd SPF50 med UVA och UVB skydd efter genomförd behandling av rosacea. 

Resultat efter behandling av blodkärl i ansikte 

Kliniska studier dokumenterar behandling av rosacea som säker och effektiv.Dessa vetenskapliga artiklar har genomförs av ledande läkare och finns att ta del på via www.ellipse.com. Metoden genomförs enbart på läkarklinik. Nedan följer ett antal bilder på personer som genomförd behandling av rosacea.  
 
Behandling av rosacea föregås av konsultation. Har du frågor, vänligen boka in en konsultation via länken nedan.