Kärl i ansiktet

Behandling av ytliga blodkärl

Behandla ytliga blodkärl och rodnad i ansiktet säkert och effektivt

Hur går en behandling av ytliga blodkärl till?

Ytliga blodkärl (kallas telangiectasias) i ansiktet är vanliga och kan behandlas. Dessa tunna kärl är vanligen framträdande på exempelvis kinder eller runt näsan. Ytliga blodkärl kan även uppträda som ett enda rött område. På Complete Skin används olika metoder att behandla kärl. Vid behandling av synliga blodkärl riktas korta och säkra stötar av ljus mot huden. De högintensiva ljuset absorberas av hemaglobinet i blodet av kärlen. Under kontrollerade former omvandlas ljuset till lokal värme inne i blodkärlet och effekten blir att kärlen drar ihop sig och gradvis försvinner efter behandlingen. Vanliga behandlingsområden inkluderar ansikte, kinder, näsvingar och övriga delar av ansiktet.

Gör behandlingen ont?

Vid en behandling av ytliga blodkärl så krävs ingen bedövning. Behandlingen går mycket snabbt och de flesta upplever behandlingen som praktiskt taget smärtfri. Vissa liknar behandlingen med en snärt av en gummisnodd mot huden eller som att hålla en het kopp te följt av en värmekänsla. 

Hur många behandlingar behövs för borttagning av blodkärl?

Antalet behandlingar som behövs för maximal effekt på ytliga blodkärl är individuellt men vanligtvis krävs 1-3 behandlingar med cirka en månads mellanrum. Under en konsultation hos någon i vår medicinskt utbildade personal får du en individuell bedömning av antalet rekommenderade behandlingar. Behandlingstiden beror på områdets storlek samt antal synliga blodkärl som skall behandlas. Flera blodkärl kan riktas i en ljusblixt. I regel tar en behandling ca 15 – 30 minuter. 

Att tänka på före/efter behandling av ytliga blodkärl

Före behandlingen skall solexponering undvikas minst fyra veckor före behandling. När huden är mindre solbränd blir kontrasten mellan kärlen och huden större vilket möjliggör en effektiv behandling. Solexponering bör även undvikas under behandlingsperioden. Efter behandling är det viktigt med solskydd SPF50 för bästa resultat. Det är ävenI övrigt kan du återgå till dina normala aktiviteter och vanliga hudvårdsrutiner direkt efter din behandling.

Resultat efter behandling av blodkärl i ansikte 

Kliniska studier dokumenterar behandling av ytliga blodkärl i ansiktet med Ellipse som en säker och effektiv metod. Metoden genomförs enbart på läkarklinik. Nedan följer ett antal bilder på personer som genomförd behandling av ytliga blodkärl på vanliga områden.