Botox

Botulinumtoxin, även kallad Vistabel/ Botox, har i decennier använts inom medicin. Idag är metoden en av världens vanligaste behandlingar inom estetik för att förebygga, släta ut och reducera/ta bort rynkor och linjer. I tillägg kan våra behandlingar med botox i Stockholm behandla överdrivna svettningar, migrän, spänningshuvudvärk och tandgnissel.

Vad är botox?

Botulinumtoxin (Botox) är ett säkert, godkänt och välbeprövat muskelavslappnande läkemedel som injiceras för att lokalt blockera nervsignaler. På så vis kan muskelns förmåga till kontraktion kontrolleras. Botoxbehandlingen innebär endast ett fåtal nålstick, gör inte särskilt ont och går snabbt, vilket gör att man kan återgå till sina vanliga ärenden direkt efteråt.

Varför botox? 

Med avseende på hudens åldrande så kan redan synliga linjer och rynkor slätas ut samt områdens som påvisat överaktivitet kan förebyggas för att bibehålla ett ungdomligare och piggare utseende. Indikationsområden inkluderar behandling av rynkor och linjer som skapas av ansiktsrörelser eller musklernas mimik. Dessa uppkommer ofta naturligt så som när vi ler, kisar mot starkt ljus, är bekymrade, rynkar pannan eller områden mellan ögonbrynen. Nuförtiden används inte botox enbart för att släta ut fina linjer, utan kan också användas för att behandla migrän/spänningshuvudvärk, minska kraftiga svettningar och tandgnissel. 

 

  • Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen
  • Kråksparkar runt ögon
  • Rynkor i pannan
  • Rynkor runt mun
  • Mungipor 
  • Migrän/ spänningshuvudvärk 
  • Kraftiga svettningar (ex händer, fötter, hjässa, ljumske, armhåla) 
  • Tandgnissel

Hur går en behandling till?

En botoxbehandling hos oss på Complete Skin börjar med en konsultation för att gå igenom tillsammans din hudläkare eller sköterska om vad som kan förbättras för att få ett naturligt vackert resultat. Behandlingen påbörjas genom att markera vart injektionerna kommer att ske, för att därefter injicera små mängder botox med en tunn och liten nål i de aktuella områdena.Detta gör att musklerna i det behandlade områden slappnar av vilket resulterar i att fina linjer och rynkor slätas ut samt att överdrivna svettningar, spänningshuvudvärk eller tandgnissel reduceras. I vissa fall kan även fillers användas för att jämna ut huden.

Vid första behandlingen eller om det passerat mer än 6 månader sedan din senaste behandling måste enligt svensk lag en konsultation genomföras följt av betänketid om 48h passera innan behandlingen kan genomföras. 

 

 

Rekommendationer – före och efter botoxbehandling?

 

Inför behandling är det bra att komma frisk och i samband med din konsultation går behandlaren igenom eventuella individuella restriktioner inför behandlingen. Behandlingen rekommenderas inte för ammande och gravida. 

Efter behandling är det viktigt att undvika att basta, träna eller sola under 24 timmar. Full effekt av en behandling med botox syns efter ca 7-14 dagar. Därefter håller resultatet i cirka 3-6 månader beroende på individen. För att bibehålla effekten av ett utvilat och ungdomligt ansikte kan botoxbehandlingen upprepas kontinuerligt. Vid regelbunden behandling med botox blir muskeln med tiden något svagare vilket gör att effekten av genomförd behandling hålls längre. Om behandling upphör återgår rörelsen helt.

Cirka två veckor efter genomförd botoxbehandling erbjuds ett kostnadsfritt återbesök, eventuell touch-up ingår i behandlingspriset.

Botox före och efter behandling