Hårborttagning

Permanent hårborttagning i Stockholm

Permanent hårborttagning - Effektiv och säker behandling med Nordlys Elipse för oönskad hårväxt på hela kroppen och ansikte

Hur går permanent hårborttagning med till?

Permanent hårborttagning i Stockholm gör det möjligt att behandla oönskat hår på hela kroppen bland både män och kvinnor. Inför permanent hårborttagning appliceras först ett tunt lager gel för att säkerställa att maximal mängd ljus tränger igenom huden. Vid permanent hårborttagning används högintensivt ljus som dras till pigment i hårstrån och leds ner i hårsäckarna. Detta leder till photokoagulering, hårsäckarna tillbakabildas och försvinner vilket stoppar framtida hårväxt. För att uppnå maximalt resultat anpassas inställningarna efter individens hud och hårfärg. Ett stort antal hårstrån kan behandlas i endast en ljusblixt. Hårborttagning med Nordlys by Ellipse är inte bara en snabb behandling men även effektivare och säkrare än tidigare laser/ljusbehandlingar för hårborttagning.

Vem passar att genomföra permanent hårborttagning? 

Då behandlingen permanent hårborttagning bygger på att ljus absorberas av melanin, måste det finnas melanin i håret. Därmed svarar inte grått, vitt eller rött hår på behandlingen. Den mest effektiva behandlingen ses på individer med mörkt hår. På Complete Skin kan varje individs behandling anpassas helt efter hudfärg och hårets tjocklek.

Hur ofta kan hårborttagning genomföras?

Varje hårstrå har en livscykel; den växer under en tid, faller av, vilar och börjar sedan växa ut igen. Det är bara hår i tillväxtfas som kan behandlas så du behöver upprepa behandlingen med jämna mellanrum tills att alla hårsäckar har behandlats. Längden på hudens tillväxtcykel påverkas av en rad olika faktorer. Under din konsultation informeras du om vilket antal veckor som bör passera mellan dina behandlingar. Normalt är 1-3 månader beroende på behandlingsområde, hormonnivåer och ålder.

Hur många behandlingar krävs?

Vetenskapliga studier har visat att 4-8 behandlingar krävs för att uppnå maximal effekt av permanent hårborttagning. Inför din första behandling genomförs en konsultation för att behandlaren skall få möjlighet att göra en bedömning och för att du skall få en individuell behandlingsplan med tillhörande prisuppgift.

Vanliga behandlingsområden?

Hårborttagning

Hos Complete Skin kan behandling med Nordlys genomföras där oönskat hårväxt finns. Några vanliga behandlingsområden inkluderar:

  • Ansikte
  • Armhåla
  • Bröst
  • Rygg
  • Bikinilinje
  • Ben
  • Tår

 

Gör hårborttagning med Nordlys ont?

Vid permanent hårborttagning – behandling hos Complete Skin  behövs ingen bedövning. De flesta upplever behandlingen som praktiskt taget smärtfri. Vissa patienter beskriver känslan under behandlingen som att hålla i en tekopp eller som en snärt av en gummisnodd mot huden.

Att tänka på före/efter din behandling

Inför din hårborttagning är det viktigt att inte plocka eller vaxa området fyra veckor innan aktuell behandling. Det är även viktigt att undvika solbränna cirka fyra veckor före och efter behandlingen.  Annars kan din solbrända hud absorbera ljuset från behandlingen istället för ditt hår vilket ger en försämrad effekt. Efter behandlingen kan viss svullnad och rodnad kring hårsäckarna upplevas. Detta är helt naturligt och är i regel mycket kortvarigt. 

Resultat av hårborttagning 

Nedan presenteras ett antal individer som genomfört hårborttagning med Nordlys by Ellipse på läkarklinik. 

Hårborttagning av rygg

Obehandlat området 

Efter fem behandlingar 

Hårborttagning av rygg

Obehandlat området 

Efter tre behandlingar