Neostrata vetenskap

 

Få en fräsch, strålande hud med hjälp av NeoStratas vetenskap

Glykolsyra – AHA (AlphaHydroxyAcid)

Är en naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar i huden, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor. I dermis ökar denna alfahydroxisyra syntesen av glykosaminoglykaner (GAGs) och kollagenfibrer så att huden ser fastare ut. Neostratas produkter som innehåller glykolsyra är optimalt effektiva med ett idealiskt pH och i en perfekt koncentration. Amfoteriska sammansättningar har skapats för att minimera rodnader och irritationer (patenterat av NeoStrata).

Citronsyra – AHA

Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador och elastos på grund av solstrålning, genom att förbättra kvaliteten på de elastiska fibrerna och öka innehållet av GAGs i huden. Eftersom den både har skyddande och reparerande effekt används den ofta som förstärkande ingrediens när man vill rikta in sig på speciella hudproblem.

Mandelsyra – AHA

Är en fettlöslig alfahydroxisyra (AHA-syra) som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.

Glukonolakton – PHA (PolyHydroxyAcid, den nya generationen AHA)

Är en verksam antiaging-ingrediens som inte irriterar huden, inte ens för patienter med kliniskt bevisad känslig hud, så som rosacea eller som har gjort kosmetiska ingrepp. Har en antioxiderande effekt samt hämmar nedbrytande processer i huden, som t ex glykering. Hudens sunda vävnad och ungdomliga elasticitet bevaras. Glukonolakton stärker hudens barriärfunktion och minskar med tiden hudens känslighet mot irriterande ämnen och rodnader. Glukonolakton gör inte huden känsligare för solen.

Laktobionisk syra – PHA

En patenterad ”bionisk” PHA som utvinns från mjölksocker och inte är irriterande. Hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud. Laktobionisk syra är en effektiv antioxidant som används för att förhindra oxidativa skador på transplanterade organ. Den bidrar till att göra huden fast genom att hämma enzymet MMP som bryter ner kollagenet, och orsakar rynkor och slapp hud. Den är också en naturlig återfuktare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär.

NeoGlucosamine®

Är en relativt ny och av NeoStrata patenterad teknik som bygger på ett i huden naturligt förekommande aminosocker. NeoGlucosamine® exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne. NeoGlucosamine® är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. Fina linjer och rynkor blir mindre framträdande vilket ger ett fräschare och ungdomligare utseende.

Aminofil®

NeoStratas senaste genombrott inom antiaging teknologin. Aminofil® är ett patenterat aminosyrederivat som har visat sig öka fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Ger huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och minimerar därmed rynkor och linjer.

Laktobionisk syra – ger överlägset med fukt till huden

All hud behöver fukt. Laktobionisk syra är en effektiv antioxidant med fuktighetsgivande egenskaper. Den drar till sig och binder fukt samt bildar en unik fuktfilm, vilket gör huden smidig och mjuk. Produkter som innehåller Laktobionisk syra reducerar fina linjer och rynkor och gör huden fylligare.

I hudvårdprodukter finns olika ingredienser för att tillföra och binda fukt i huden. Diagrammet jämför några vanligt förekommande ingredienser som finns i hudvårdsprodukter. Diagrammet visar att Laktobionisk syra överlägset tillför huden mest fukt.

Diagrammet visar vikten (g) på absorberat vatten (fukt) per mol ämne.

Mer information om NeoStrata finns på deras hemsida.