Ögonlocksoperation

Estetisk kirurgi av ögonområdet för att ge dig en yngre och piggare blick. 

Bakgrund till ögonlocksoperation?

Med åldern förlorar huden sin elasticitet och stuns. Området runt ögonen kännetecknas också av att huden är särskilt tunn och av en annan karaktär vilket gör området extra känsligt. Även genetiska faktorer kan påverka hur området runt ögonen förändras i och med åldrandet.  

Genetik och det naturliga åldrandet orsakar överflödig hud och fettpåsar runt ögonen som är de tidigaste tecknet på åldersförändring. Detta kan leda till tunga och hängande ögonlock som ger ett tröttare och äldre utseende, gör det svårare att applicera makeup och försvårar synen. Metoden kan även användas för att korrigera asymmetri mellan de båda ögonen. Behandlingen genomförs av hudläkare med mångårig erfarenhet av hud och ansiktskirurgi. 

Hur går behandlingen till?

Att operera övre ögonlocken är en okomplicerad operation och utförs vanligen under lokal bedövning. Man mäter hur mycket överskottshud som finns och tar bort huden kirurgiskt. Huden är alltså permanent borttagen. 

Vid behov tas även en del av underliggande fettet bort. 
Åtgärden tar ca 1-2h utifrån åtgärdens omfattning. 

Inför behandlingen

Inför en eventuell ögonlocksplastik genomförs alltid en konsultation för att ta reda på om du lämpar dig för denna operation och vad som passar dig och dina förutsättningar bäst. Konsultationen är även ett tillfälle för dig att ställa frågor och få svar direkt av behandlaren. 

Det är rekommenderad att man smörjer huden med en mjukgörande kräm som en rutin hudvård innan och efter operationen. Val av produkt kan vår personal hjälpa dig med vid önskemål. 

Efter operationen

Man får gå hem efter operationen. För att minska svullnad rekommenderar vi vid hemkomst att ha en kall kompress över ögonen och vila med huvudet upphöjt ett par timmar. För att minimera svullnad rekommenderas även att ha huvudet upphöjt när man sover, åtminstone första natten och att sova på ryggen.

Det är mycket viktig att hålla såret torrt under hela perioden du har stygnen och att undvika hård träningar. Stygnen tas bort ca 7dagar efter genomförd behandling av sjuksköterska på kliniken. 

Resultat

Före och fyra veckor efter genomförd ögonlocksplastik. Patientens egna bilder.