Ansiktsbehandling och peeling

Kemisk peeling - Medicinsk ansiktsbehandling

Individuell ansiktsbehandling/peel anpassad efter din hudtyp

Kemisk peeling/ medicinsk ansiktsbehandling hos Complete Skin

Som ett resultat av att Complete Skin drivs av en disputerat hudläkare så erbjuds en rad olika peelingalternativ och AHA-behandlingar. De olika typerna av kemisk peeling anpassas till din hudtyp, hudtillstånd och dina behov. Vare sig du har en “problemhud” eller en problemfri hy är AHA-peeling mycket effektivt för att behandla, underhålla och förebygga. De peels och ansiktsbehandlingar vi arbetar med på Complete Skin är noggrant beprövade och vetenskapligt dokumenterade. 

Olika sorters Peel hos Complete Skin:

 • TCA
 • Salicylsyra
 • Mandelsyra
 • Citronsyra
 • Glykolsyra

På Complete Skin anpassar våra specialister typ av behandling och behandlingens intensitet beroende på individens hudtyp och önskad effekt.

Kemisk peeling hos Complete Skin

Som ett resultat av att Complete Skin drivs av en disputerat hudläkare så erbjuds en rad olika typer av kemisk peeling. De olika typerna av peeling anpassas till din hudtyp och dina behov. Vare sig du har en “problemhud” eller en problemfri hy är peeling ett mycket effektivt för att behandla, underhålla och förebygga. Fördelarna med NeoStrata peeling är noggrant beprövade och vetenskapligt dokumenterade.

NeoStrata Peeling Program

NeoStrata peeling program inkluderar behandlingar (baserade på AHA-syror) som passar alla hudtyper och förbättrar hudens kondition.

På Complete Skin finns olika former av AHA peel: 

 • AHA peel (20min): huden rengörs och förbereds, peelen appliceras och får verka ett par minuter på huden, peelen neutraliseras följt av att eftervårdsprodukter appliceras. 

 • AHA peel med mask (30 minuter): huden rengörs och förbereds, peelen appliceras och får verka ett par minuter på huden, peelen neutraliseras följt av anpassat ansiktsmask och avslutande produkter.
   
 • AHA-peel klassisk (50 min): huden rengörs och förbereds, peelen appliceras och får verka ett par minuter på huden, peelen neutraliseras följt av portömning vid behovs, massage av ansikte, hals, dekolletage, nacke och axlar samt av anpassad ansiktsmask och avslutande produkter. 

 • AHA-peel klassisk Deluxe (60min): huden rengörs och förbereds, peelen appliceras och får verka ett par minuter på huden, peelen neutraliseras följt vapozonbehandling. En behandling baserad på vattenånga och ozon som möjliggör en ännu djupare rengöring av huden, öppnar upp porer för en mer effektiv portömning. Efter vapozonbehandlingen genomförs massage av ansikte, hals dekolletage, nacke och axlar. Behandlingen av avslutas med anpassad ansiktsmask samt avslutande produkter. 

  Under behandlingen appliceras glykolsyra, citronsyra, mandelsyra eller en kombination av dessa i olika koncentrationer beroende på individens behov. Samtliga behandlingar inkluderar även hudvårdsanalys. 

Effekt av NeoStrata resultatinriktade AHA-peel 

 • Exfolierar, dvs tar bort de torra hudcellerna på ytan
 • Återfuktar huden
 • Stärker huden
 • Ger huden nytt liv och lyster
 • Främjar hudföryngring
 • Minimerar porer

NeoStrata AHA-peel kan med fördel kombineras med andra kosmetiska och estetiska behandlingar. Rekommenderat är att inleda med peelingbehandlingar under ett tätare intervall och att återbesök därefter genomförs med cirka fyra till sex veckors kvalitet. Under en konsultation fås en individuell behandlingsplan av behandlaren.

NeoStrata Advanced Peeling Program

Inom NeoStrata finns även ett Advanced Peel program som Complete Skin utvecklat tillsammans med våra hudläkare och aukt. hudterapeut. I NeoStrata Advanced Peel program genomförs ett behandlingsupplägg på sex behandlingar med ett tidsintervall på 1-3 veckor. Vi använder oss av NeoStratas AHA syror avsedda för behandling på klinik, AHA är ett samlingsnamn för olika syror. Inom kategorin finns bland annat glykolsyra, citronsyra och mandelsyra. NeoStrata har sex olika AHA syror där alla har olika koncentrationer, pH-värde och egenskaper. Vilket ger möjlighet till att skräddarsy behandlingarna helt med val av AHA syra och tidsintervall efter just din hudtyp och hudtillstånd.

Vad skiljer detta peel program mot en standard AHA kur på tre behandlingar?

Vid NeoStrata Advanced Peel Program görs behandlingar med tätare intervall mellan behandlingarna. På så vis byggs en tolerans upp och behandlaren kan därmed öka koncentration och styrka på behandlingen successivt. Detta ger förutsättning för ett mer avancerat och intensivt behandlingsprogram vilket ger ännu mer effektivt resultat och behandlar bland annat nedan indikationer resultatinriktat: 

Kemisk peeling behandlar:
Rynkor/fina linjer
Akne
Pigmentering och ojämn hudton
Förstorade porer
Ojämn hudstruktur
Åldrad hud och glåmig hud

Hur går behandlingen till?  

Efter att konsultation hos en aukt. hudterapeut genomförts bokas din första behandling in. Till att börja med rengörs huden noggrant och vi gör en analys av huden, går igenom hudens mående för att en individuell behandlingsplan skall läggas upp. Behandlingsplanen kan alltid ändras efter behandlingsprogrammets gång, beroende på hur huden ser ut. När syran appliceras kan en stickande känsla upplevas, hur länge produkten ligger på anpassas efter hudtyp och hudtillstånd. Sedan neutraliseras syran med NeoStrata Foaming Peel Neutralizer samt eftervårdande produkter appliceras.

Hur tar jag hand om huden mellan behandlingarna?  

I samband med dina besök och behandlingar på Complete Skin ingår alltid en hudvårdskonsultation för att med vår expertis vägleda och hjälpa dig att sätta ihop en hudvårdsrutin som passar just dig och din hud. I samband med dina besök går vi tillsammans igenom om några justeringar skulle kunna göras i din rutin under pågående kur. 

Att tänka på efter behandling av NeoStrata Advance Peel Program

Efter respektive behandling kan en viss rodnad uppstå direkt efter utförd behandling. Rodnaden lägger sig i regel till dagen efter och inom Complete Skin eftervårdsprogram finns också fantastiska produkter att köpa med sig hem för att påskynda hudens läkning efter behandlingen. Ingen flagning sker, huden kan däremot kännas torr närmsta dagarna efter behandlingen. Vi rekommenderar att använda SPF50 dagligen efter behandlingen, samt under hela behandlingsperioden. Särskilt om behandling utförs april – oktober då vi rekommenderar alla att använda SPF50 dagligen.

Vilket resultat kan man få av kemisk peeling?  

Under kuren samt efter avslutad NeoStrata Advanced Peeling program kan du förvänta dig nedan resultat:

 • Jämnare och klarare hudton med lyster
 • Förbättrad hudkvalité
 • Reducerade porer
 • Fina linjer och rynkor mjuknar
 • Torrhetslinjer behandlas
 • Sammantaget ger detta en yngre och mer välmående hud.

Kemisk peeling före och efter