Prickkontroll Stockholm

Complete Skin är en privat hudläkarmottagning som erbjuder prickkontroller hos hudläkare i Stockholm. Eftersom Complete Skin är en privat hudläkarmottagning kan tidsbokning per telefon eller digitalt genomföras utan remiss. Vi erbjuder i vår prickkontroll genomgång av hela hudkostymen vilket innebär kontroll av både ansikte och kropp.

Hudförändring

Idag är hudcancer den andra vanligaste cancerformen i Sverige (efter bröst och prostatacancer) och ökar ständigt i antal. Enligt Strålsäkerhetsmyndigheten har antalet personer som diagnostiseras med hudcancer i Sverige ökat med 59% de senaste 10 åren.
Det är därför viktigt att vara medveten i solen samt att förebygga genom att kontinuerligt genomgå kontroll av huden hos hudläkare och använda SPF dagligen. 


Kroppens största organ är huden och det är därmed vanligt förekommande att huden förändras över tiden. All hudförändring är däremot inte farlig, utan i de flesta fall är pigmentförändringar godartade (nevi). Men det är viktigt att regelbundet besöka hudläkare för att upptäcka förändringar tidigt och på så sätt förhindra att de utvecklas. Generellt rekommenderas prickkontroll hos hudläkare varje-vartannat år. Finns ärftlighet i släkten bör kontrollerna ske tätare. Detta informerar din hudläkare dig om i samband med ditt besök.
Mellan dina prickkontroller kan du vara särskilt uppmärksam nytillkomna förändringar eller förändringar som ändras i färg, form eller storlek.

Hur går ett besök till?

Besöket inleds med konsultation och anamnestagning där du och hudläkaren bland annat går igenom medicinsk historik, detaljer kring förändringar, om du tidigare tagit bort någon hudförändring samt om det finns ärftlighet för hudcancer i familjen. Därefter inleds undersökningen. Vid besöket ingår genomgång av hela hudkostymen. Hudläkaren tittar med dermatoskop på särskilda förändringar som sticker ut. Dermatoskopet, ett mycket användbart verktyg som kompletterar helkroppsinspektion eftersom det är en typ av förstoringslupp som är utrustat med en stark ljuskälla. Detta gör att strukturer i olika lager av huden synliggörs. Genomförandet går enkelt och snabbt, men är viktigt för att få reda på om hudförändringens tillstånd. 

Vid önskemål och behov finns även möjlighet till borttagning. Prisuppgift för åtgärd varierar utifrån djup, antal, storlek, lokalisation samt lämplig metod och erhålls i samband med prickkontrollen. Borttagning kan göras både av medicinska och estetiska skäl. Vid behov kan förändringen även skickas på analys. Efter att du genomfört din prickkontroll hos hudläkare hjälper vår reception dig att boka tid för eventuell åtgärd.