Retinol i hudvård

Retinol är ett A-vitamin och ett ofta förekommande ämne i hudvårdsprodukter och hudbehandlingar. Ämnet är framförallt effektiv för att reducera fina linjer, pigmenteringar, acne och förstorade porer. Om du har den här typen av hudproblem är det med andra ord retinol som bör ingå i din hudvårdsrutin!

Vad är retinol?

När A-vitamin används i hudvård brukar det benämnas för det läkemedelsklassade namnet retinoider. Styrkan med retinoiderna är att molekylerna är så pass små att det kan penetrera längre ner i hudstrukturen än andra ämnen. När retinoiderna når hudcellerna förvandlas dem till A-vitaminsyra som har en föryngrande effekt på hudcellerna. Faktum är att det faktiskt får hudcellerna att producera mer kollagen och elastin som förbättrar och jämnar ut hudstrukturen. Retinol är en riktig superhjälte i hudvård!

Behandlingar med retinol

Hos Complete Skin erbjuder vi den avancerade och kemiska peeling NeoStrata Retinol Peel. Det är en unik sammansättning av retinol och den patenterade tekniken aminofill från NeoStrata. Behandlingen kan med fördel genomföras var 6-8:e vecka och kan kombineras med andra behandlingar på Complete Skin!

Andra artiklar som kanske intresserar dig

5 tips för dig med torr hud 

Hudvårdsrutin för fet hy

Hudläkare

Beauty Center

Estetik

Webbutik

Hitta till Complete Skin

Complete Skin ligger på Kommendörsgatan 5 i Stockholm, ett stenkast från tunnelbana, busshållsplats och idylliska Humlegården. I en ljus och harmonisk miljö tar hudläkare och sjuksköterska emot dig för rådgivning, behandling eller produktköp. Varmt välkommen!