Solskador

Behandling av solskadad hud/pigmentering

Kliniskt beprövad, säker och effektiv behandling för att återskapa en jämn hudton

Hur går behandling mot solskadad hud/ pigmentering till?

Vid behandlingen av solskadad hud riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Energin i ljuset omvandlas till värme i pigmentfläckarna i huden vilket leder till en avstötning av pigment. Som ett resultat återskapas en jämnare hudton fri från åldersfläckar eller ojämnheter som uppstår efter solexponering och solskadad hy. Behandlingen genomförs med bäst effekt när kontrasten mellan huden och pigmentförändringarna blir då tydligare. Huden bör därmed inte var solbränd.

Vilka resultat kan förväntas?

Efter behandlingen känns en värmeökning i huden och det kan uppstå en lätt rodnad, detta avtar efter någon eller några timmar. Pigmentfläckarna blir mörkare straxt efter behandlingen men flagnar bort och bleknar inom 7-10 dagar.

Behandlingsområden?

  • Ansikte/delar av ansikte
  • Hals/dekolletage
  • Handryggar

Gör behandlingen på solskadad hud ont?

Ingen bedövning krävs inför behandling av solskadad hud/pigmenteringar. De flesta upplever behandlingen som praktiskt taget smärtfri och liknar det med en snärt av en gummisnodd mot huden följt av en värmekänsla likt den känsla som upplevs i huden efter en solig sommardag. 

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis rekommenderas 1-3 behandlingar med ett par veckors intervall för att uppnå maximal effekt. I vissa fall kan behandlingen med fördel upprepas ca 1-2 gånger per år för att bibehålla den jämna hudtonen. 

Att tänka på före/efter din behandling

Det ljus som används är helt säkert och synligt ljus. Det är dock viktigt att undvika solexponering, solarium eller brun utan sol produkter före och under behandlingskuren. Solexponering bör undvikas minst fyra veckor före behandling samt under behandlingen av solskadad hud. Efter behandling är det viktigt med fullgott solskydd (gärna SPF50) för att få bästa resultat. 

Efter en behandling av pigmentering/ solfläckar kan huden upplevas något “smutsig” ut. Redan efter ett par dagar blir huden slätare och fräschare. 

Resultat av behandling mot solskador 

Den behandling vi arbetar med Complete Skin för behandling av solskadad hud/pigmentering samt solfläckar är vetenskapligt framtagen och kliniskt beprövad. Metoden är säker, effektiv och ledande på läkarkliniker. Nedan följer bilder som visar på före och efter genomförd behandling: