Välj dagkräm med SPF

Dagkräm med solskydd bör man använda för att undvika solskador, åldrande av huden samt motverka risken för hudcancer. I synnerhet rekommenderar hudläkare att solskydd bör användas under de soligare delarna av året under perioden april-oktober eller om man semestrar utomlands. För att uppnå ett bra skydd för en ljusare hudtyp har det betydelse vilken Sun Protection Factor (SPF) man använder. 

Vad är SPF?

SPF är en förkortning på Sun Protection Factor och är ett mått på hur länge en solkräm skyddar huden från UVB-strålar. Viktigt är även att solskyddskrämer skyddar från UVA-strålar. Generellt rekommenderar vi som hudläkare att använda SPF 30-50. Om man använder dagkrämer med lägre SPF än 30 finns det risk att UVA skyddet blir för lågt och det kan därmed bli en falsk trygghet. När man applicerar solskydd är det viktigt att man tar tillräckligt tjockt lager och vid behov smörjer in sig igen under dagen vid bad och fysisk aktivitet. Eftersom UV filtret bryts ner när förpackningen är öppnat rekommenderar våra hudläkare att köpa nytt solskydd åtminstone en gång per år. 

SPF-solskyddsfaktor som både skyddar och vårdar huden

På Complete Skin hittar du SPF-solskyddsfaktor i olika formula för ansiktet och kroppen. Dessa solskydd är medicinskt framtaget av hudläkare och skyddar inte enbart mot UVA och UVB strålning, utan består även av aktiva komponenter som vårdar vår hud. Produkterna har en gynnsam konsistens som motverkar akneliknande utslag samtidigt som produkten behandlar ojämnheter, återfuktar huden, verkar mot hudens åldrande och ogynnsam pigmentering. 

Paketpris på solskyddsprodukter från Ultra V

På Complete Skin hittar ni just nu två fina paketerbjudanden på solskyddsprodukter från Ultra V som både behandlar och skyddar din hud.

Ultra V Startkit: Rengöringsgel, dagkräm & solkräm. 

Ultra V Step Up Kit: Rengöringsgel, dagkräm, solkräm, rengöringsvatten, ansiktsmask, bodylotion, serum & ögonkräm.

Hudläkare

Beauty Center

Estetik

Webbutik

Hitta till Complete Skin

Complete Skin ligger på Kommendörsgatan 5 i Stockholm, ett stenkast från tunnelbana, busshållsplats och idylliska Humlegården. I en ljus och harmonisk miljö tar hudläkare och sjuksköterska emot dig för rådgivning, behandling eller produktköp. Varmt välkommen!