Hyaluronsyra

Fuktbevarande ämne inom hudvård

Hyaluronsyra, eller HA (hyaluronic acid) är ett fuktbevarande ämne som finns naturligt i huden. Det har blivit väl mottagen i hudvårdsprodukter och används av flera välkända varumärken. Syra kan låta lite skrämmande när man pratar om hudvård men faktum är att hyaluronsyra är en typ av sockerart som finns naturligt i kroppen. Tack vare hyaluronsyrans förmåga att attrahera och binda fukt är den väldigt effektiv mot rynkor!

Hudvårdsprodukter med hyaluronsyra

Som vi nämnt är hyaluronsyra ett vanligt förekommande ämne i hudvårdsprodukter. Den har blivit noggrant testad och dokumenterad och anses vara säker att använda som hudvård. Vanligtvis har hyaluronsyran en lång fuktbindande molekyl som är för stor för att penetrera hudbarriären. När hyaluronsyran (som oftast används i krämer) smörjs in i huden så skapas en fuktfilm som skyddar och återfuktar huden.

Behandlingar med hyaluronsyra

Hyaluronsyra används även i fillers och är ett effektivt ämne för att skapa volym, tydligare kontur och släta ut linjer och rynkor i ansiktet. Eftersom hyaluronsyra finns naturligt i huden så är det ett helt ofarligt ämne att injicera. Vanliga behandlingsområden är kindben, läppar, haka och käke.

Om du vill ha en behandling med fillers i Stockholm är du välkommen att kontakta Complete Skin. Våra behandlingar är godkända av hudläkare och utförs alltid av legitimerad och utbildad personal.

Hudläkare

Beauty Center

Estetik

Webbutik

Hitta till Complete Skin

Complete Skin ligger på Kommendörsgatan 5 i Stockholm, ett stenkast från tunnelbana, busshållsplats och idylliska Humlegården. I en ljus och harmonisk miljö tar hudläkare och sjuksköterska emot dig för rådgivning, behandling eller produktköp. Varmt välkommen!