5 tips för dig med torr hud

Torr hud är ett stort problem för många – men det finns lösningar! Det finns olika grader av torr hur där vissa får lite stram hud medans andra får så pass torr hud att det uppstår flagor i huden. Oavsett hur torr hud du har finns det produkter som kommer att hjälpa dig få en mjuk och smidig hud. 

1. Återfuktande ansiktsmask

En sak som många inte tänker på är just ansiktsmasker. Det är ungefär som hudens motsvarighet till en hårinpackning. Något som man inte behöver använda varje dag, men som är bra att använda då och då för att gå på djupet i huden och ladda på med extra mycket fukt. Exuviance Deep Hydration Treatment är en mask som är riktigt bra och återfuktar på djupet.

2. Vårdande smink

Många förknippar hudvård med enbart ansiktstvätt och lotion, för att sedan applicera vilket smink som helst. Men det är extremt viktigt att tänka på vad man har för smink på sig, speciellt om du sminkar dig varje dag och bär sminket hela dagen. På en torr hud blir dessutom sminket oftast fläckigt där man är som torrast. Med vårdande smink som exempelvis Jane Iredale Glow Time BB Cream kommer sminket att se bättre ut samtidigt som du gör din hud en tjänst.

3. Vårdande smink

Många tror att man ska ha en fet kräm om man har torr hud, men det stämmer inte alltid. Det bästa är att ha en återfuktande kräm som inte lägger sig som ett lager på huden utan som sugs upp och fyller på med den fukten som saknas i den torra huden. Tänk på att applicera kräm på morgonen och på kvällen, och alltid efter att huden har blivit blöt vid exempelvis dusch eller bad. I vissa extrema fall kan det även behövas att du applicerar någon extra gång under dagen, men det borde gå över snabbt med någon bra produkt från Complete Skin, som alla är i toppklass.

4. Exfoliera

För att få bort död hud och torra hudflagor räcker det inte att smörja in huden, utan flagorna måste komma bort på annat sätt. Det bästa är en skonsam skrubb som exfolierar huden och lämnar den silkeslen. Vårt tips är Marc Inbane Black Exfoliator vilket är en skonsam exfoliering som inte river huden utan enbart arbetar på det yttersta lagret där de döda hudresterna finns, samtidigt som den innehåller mjukgörande och återfuktande ämnen som sugs in i huden på djupet.

5. Ta hand om läpparna

Många med torr hud har även torra läppar. Läpparna är ständigt utsatta när vi bland annat pratar och äter, så det är inte konstigt att läpparna blir torra. För att ta hand om läpparna är det viktigt att ge dem den fukten och skyddet de behöver. På läpparna behöver man oftast lite tyngre grejer som man gärna inte skulle ha på huden. Det bästa tipset som vi har är Ultra V Idebenone Lip Balm som är ett magiskt läppbalsam som kommer att göra dina läppar mjuka på ett kick. De skyddar dessutom mot väder och vind så du kan med fördel ta på dig det innan du ska gå ut. Vill du vara lite extra fin finns det faktiskt läppstift som är nästintill lika bra som detta magiska läppbalsam, det heter Jane Iredale Triple Luxe Long Lasting Naturally Moist Lipstick. Läppstiftet finns i flera olika färger och mjukar upp läpparna samtidigt som du blir extra fin. 


Andra artiklar som kanske intresserar dig

Vad är serum och varför är det bra?  

Hudvårdsrutin för fet hy

Hudläkare

Beauty Center

Estetik

Webbutik

Hitta till Complete Skin

Complete Skin ligger på Kommendörsgatan 5 i Stockholm, ett stenkast från tunnelbana, busshållsplats och idylliska Humlegården. I en ljus och harmonisk miljö tar hudläkare och sjuksköterska emot dig för rådgivning, behandling eller produktköp. Varmt välkommen!