Vad är serum och varför är det bra?

Vad är serum?

“Vad är serum?” är en fråga som våra hudterapeuter ofta får. Du har säkert hört talas om ansiktsserum och kanske ingår det redan i din dagliga hudvårdsrutin. Men vad är serum och varför är det så bra? Det ska vi svara på här! Serum innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som tränger in djupt ner i huden. Dessa ingredienser boostar huden med näring och absorberas snabbt! Molekylerna i serum är mindre än i exempelvis ansiktscreme vilket resulterar i att de lättare tränger in i huden!

Varför ska jag använda serum?

Serum används för att förebygga och motverka flera olika typer av hudproblem. Ansiktsserumets aktiva ingredienser hjälper till att öka kollagenet och balansera vätskebalanserna i huden. Tack vare dessa egenskaper är serum ett effektivt verktyg mot rynkor, torr hud, akneärr, rosacea och pigmentförändringar!

Hur använder jag serum?

Serum kan ses som ett mellansteg i den dagliga hudvårdsrutinen och bör appliceras efter rengöringen och innan ansiktskrämen. Huden absorberar bara den mängd av serum som den klarar av så det är viktigt att inte ta för mycket. Om du använder för mycket ansiktsserum så kommer huden kännas kladdig och klibbig. Så hur mycket serum ska du använda? Eftersom det är en väldigt koncentrerad formula så räcker det med 4-6 droppar. Oftast räcker det att använda serum en gång om dagen, antingen på morgonen eller på kvällen. Du bör även läsa på förpackningen så inte något annat anges där!


Andra artiklar som kanske intresserar dig

5 tips för dig med torr hud 

Hudvårdsrutin för fet hy

Hudläkare

Beauty Center

Estetik

Webbutik

Hitta till Complete Skin

Complete Skin ligger på Kommendörsgatan 5 i Stockholm, ett stenkast från tunnelbana, busshållsplats och idylliska Humlegården. I en ljus och harmonisk miljö tar hudläkare och sjuksköterska emot dig för rådgivning, behandling eller produktköp. Varmt välkommen!