AHA-syror

Varför AHA bör inkluderas i din hudvårdsrutin

AHA är säkert något som du har hört talas om eller läst på dina hudvårdsprodukter. Det betyder att produkten innehåller något som kallas AHA-syror. Här reder vi ut vad det, varför det kallas för en “superingrediens” och varför det bör ingå i din dagliga hudvårdsrutin!

AHA står för “Alpha Hydroxy Acid” och består av en mängd olika sorters naturliga syror som utvinns från källor såsom frukt, mjölk och sockerrör. Det är den största kemiska peelingsyran vilket kan låta lite läskigt men faktum är att AHA-syra vanligtvis innehåller glykolsyra och mjölksyra som är helt ofarliga ämnen. Dessa syror är de mest vanliga syraingredienserna i hudvårdsprodukter.

Varför ska jag använda hudvård med AHA-syror?

AHA-syror är tack vare sin förmåga att bevara fukt dokumenterat effektiva mot ålderstecken såsom fina linjer, minskad spänst och försämrad hudstruktur. De används väldigt ofta i hudvårdsprodukter för att exfoliera bort gamla hudceller och snabba på cellförnyelsen. Hudens översta lager (epidemis) förnyas var fjärde vecka men med åldern blir denna processen långsammare. Med hjälp av AHA-syror i hudvårdsprodukter sätts cellförnyelsen igång och ålderstecken reduceras.

Hos Complete Skin hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter med AHA-syror. Köp idag eller kontakta oss för personlig rådgivning!

Andra artiklar som kanske intresserar dig

5 tips för dig med torr hud 

Hudvårdsrutin för fet hy

Hudläkare

Beauty Center

Estetik

Webbutik

Hitta till Complete Skin

Complete Skin ligger på Kommendörsgatan 5 i Stockholm, ett stenkast från tunnelbana, busshållsplats och idylliska Humlegården. I en ljus och harmonisk miljö tar hudläkare och sjuksköterska emot dig för rådgivning, behandling eller produktköp. Varmt välkommen!