Mesoterapi

Microneedling Stockholm

Mesoterapi eller microneedling, en målinriktad och medicinsk ansiktsbehandling med eller utan nålar

Mesoterapi med nålar – microneedling

I takt med att huden åldras förändras dess egenskaper och många upplever att huden blir strävare, torrare och mindre spänstig. Microneedling är en icke-kirurgisk och säker behandling som gör det möjligt att återfå en fräschare och ungdomligare hud.

På Complete Skin arbetar vi både med mesoterapi med och utan nålar. Vid behandlingen slussas vitaminer, hudföryngrande ämnen och fukt i form av hyaluronsyra, in i hudens yttersta lager. Syftet är att vitalisera huden, ge den ökad lyster samt behandla fina rynkor och linjer.

På Complete Skin används särskilda sammansättningar  av serum som komponerats av vår hudläkare Dr. Anne Birgitte Undén. Bland annat används Epidermal Growth Factor, EGF, och Idebenone som reparerar huden samt behandlar och motverkar pigmentering. Vid behov använder vi även microneedling penna som ger en fraktionerad och kontrollerad hudföryngring med kort återhämtningstid. 

Mesoterapi med nålar – microneedling

Mesoterpi med nålar kallas även microneedling.  Vid en microneedling behandling görs små ytliga hål i huden och via dessa kan aktiva ämnen tillsättas. Syftet är att vitalisera huden, ge den ökad lyster samt behandla fina rynkor och linjer. Vid behov använder vi även microneedling penna som ger en fraktionerad och kontrollerad hudföryngring med kort återhämtningstid.

Mesoterapi utan nålar – Ultra V CryoStamp

Ultra V CryoStamp, en nålfri form av mesoterapi som med hjälp av jontransport och temperaturskiftningar används för att effektivt återhämta, stärka och stabilisera huden. Ultra V CryoStamp kan även genomföras som en individuell behandling för att effektivt forsla ned och tillföra huden vävnadsstimulerande serum. I samband med behandlingen slussas ett individanpassad cocktail av serum in i huden. Sammantaget uppnås en uppstramande effekt från kylan, lyster, jämn hudton. Behandlingen är perfekt för att boosta din hud kontinuerligt eller inför en fest eller när du vill känna dig extra fin.

Behandlingområde för mesoterapi 

Mesoterapi används i huvudsak på ansikte, hals, dekolletage och handryggar. Metoden kan användas för att behandla acne, rosacea, celluliter, bristningar, rynkor och fina linjer samt förbättra hudstruktur. Den kan också hjälpa personer med blandad och obalanserad hud, stora porer, ytliga pigment eller de som har en torr och uttorkad hud. En behandling tar ca 45-60 minuter beroende på behandlingsområde och gör inte särskilt ont. Vid behandlingsområde som kräver att nålarna går lite djupare kan det kännas mer i huden, men är ingen behandling som kräver bedövning. Mesoterapi passar personer i olika åldrar och anpassas efter behov, säger Anne Birgitte. Många märker skillnad redan efter första besöken, men oftast utförs behandlingen som en kur och bör upprepas utifrån utgångsläge samt för att bibehålla resultatet. Effekten av behandling med mesoterapi fortsätter att utvecklas upp till 12 månader efter kuren. Microneedling kan kombineras med peeling för att nå maximal effekt och extra boost vilket ingår i behandlingen. Våra erfarna behandlare kan hjälpa dig och ge rekommendationer utefter vad just din hud behöver efter behandlingstillfället. Microneedling är en behandling som kan skräddarsys efter just dina önskemål och förutsättningar. Vanliga behandlingsindikationer inkluderar behandling av ojämn hudstruktur, förstorade porer, fina linjer, solskadad hud samt för att förebygga hudens åldrande.

Microneedling eftervård 

Efter behandling kan huden bli lite lätt röd, men detta är något som lägger sig inom någon dag och du kan ändå gå direkt efter behandlingen tillbaka till dina vardagliga sysslor. Upp till två dygn efter behandlingstillfället skall du undvika bastubad eller träning där du svettas samt undvika att använda smink.

Microneedling resultat för och efter en behandling